Skip Navigation or Skip to Content
logo
Updates

Steunouders gezocht

Steunouder Meierijstad
Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder! Steunouders zijn volwassen vrijwilligers (met of zonder kinderen, jong of oud, alleenstaand of samen) die één of twee keer per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug. It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. 

Vaardigheden
Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen. 

Duur
Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan zes maanden. 

Wat bieden wij?
Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een online training van twee dagdelen boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Die kosten zijn voor onze rekening. 

Iets voor jou? Heb je een of twee dagdelen per week tijd om een kind aandacht te geven? Wil je een steentje bijdragen aan een solidaire samenleving? Neem dan contact met steunoudercoördinator Anne van Dinther via meierijstad@steunouder.nl of bel: 0635111847

Zou jij geholpen zijn met een vertrouwd adres?
Je wilt het liefst zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Dan kun je wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld als het zorgen voor je kind(eren) je even teveel is of als je zelf geen mensen kent waarop je kunt terugvallen. Een steunouder vangt je kind een of twee keer per week op. We zoeken iemand bij jou in de buurt. Om te beginnen voor drie maanden, maar vaak ook langer. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we met een wenperiode. De meeste kinderen vinden het leuk extra aandacht te krijgen en nieuwe ervaringen op te doen.

Steunouder is vrijwillig en gratis. Je maakt samen met de steunouder en de steunoudercoördinator die de steunouder begeleid afspraken.

Denk je dat steunouder bij jullie past of heb je vragen? Neem dan contact met steunoudercoördinator Anne van Dinther: meierijstad@steunouder.nl of bel: 0635111847

Klik hier voor de printversie van onderstaande flyers